Hingstekåring 2020

Hingstekåringen afvikles igen i år sammen med Oldenborg, på Grindsted Ridecenter, Hedemarken 28, 7200 Grindsted.

Se katalog her

Hingsten bliver scannet for at chippen stemmer overens med den der er angivet i passet. Opnår hingsten bedækningstilladelse træder denne først i kraft når der er kontrolleret for afstamning og DNA.

Måling og signalementskontrol, vises hingstene på fast bund. Her traves der frem og stilles op for dommerne. Hingsten vises i skridt og trav, og får her bedømt fundamentet. Her får dommerne også et indtryk af takten i skridt og trav.

Hingstene vises herefter i løsspring. Afstandene kan ses længere nede af siden. Hingsten får her en karakter for teknik og kapacitet.

4 års og ældre hingste vises under rytter. De vises i alle 3 gangarter på dommerens anvisning. Dette indgår i bedømmelsen af hingstens gangarter, samt vilje til at samarbejde og lade sig ride.

Som næste punkt vises holdet af hingste på hø skridt volte. Derefter mønstres de enkeltvis i skridt og trav på trekant. De trækkes derefter væk fra dommerne og må slippes for at vise galop.

I år vil vi gerne invitere alle kårede hingste til at komme og blive vist frem under rytter. Dette er et gratis tilbud, dog afholder man selv udgiften til boks. Der er sidste tilmelding for opvisning d. 1. februar 2020. Det er et tilbud for de hingste der er på PSA’s hingsteliste.

Håbet er at skabe en dag, hvor der er flere hingste og derved også flere publikummer / kunder, der kommer og kigger. For hoppeejerne giver det mulighed for at se hingstene i brug, og for hingsteejerne kan man nå ud til potentielle kunder.

Der er i 2020 gratis entre for alle til hingstekåringen.

Prisen for boks er 375 kr. incl. moms for en dag, eller 625 kr. incl. moms for hele weekenden plus moms. Man kan ankomme til Grindsted fra kl. 19.00 fredag d. 28. februar 2020. Ridehuset er åben, og det vil være muligt at afprøve løsspringbanen.