PALOMINO SPORTSHESTE AVLSFORBUNDET

-eneste godkendte palomino forbund i Danmark - nu også med avlsprogram for Buckskin og Smokey Black


Vejledning i udførsel af farvetest

Denne test kan du selv få foretaget

http://www.vgl.ucdavis.edu/services/horse.php

På ovenstående link skal vælges den test du ønsker - i dette tilfælde et "Coat color gentest".   Du vil nu blive bedt om at logge in/lave et nyt log in.

Når dette er gjort det vil du blive sendt til en ny side hvor du endnu engang skal vælge "Horse tests" og derefter "Coat color test".   Nu kommer du frem til en side der hedder "Horse coat color test form" denne skal du udfylde med dins hest/ponys data.
Du behøver ikke udfylde hvilken farve hesten og dens forældre har. Under "Selected tests" skal du vælge følgende tests "Red factor and agouti" og "Cream Dilution" til slut trykkes på "Save test"   Disse to tests dækker over tests der viser om hesten besidder røde og sorte gener, "brun" og fortyndingsgenet creme.
Det er disse der er relevante for at påvise palomino, buckskin, smoky black, cremello, perlino og smoky creme.

Dertil er der en række andre tests som man kan til vælge hvis det kunne have interesse. Du får så en "Confirmation" frem. Her kan du tjekke at alt du har tastet er korrekt.
Hvis du skal bestille flere tests kan du nu vælge "Order new test" eller hvis du vil betale "Checkout".

Betaling foregår på nettet eller ved at medsende betaling sammen med hårprøverne. Efter betaling/betalingsvalg for du en email tilsendt med en formular du skal printe, udfylde og vedlægge hår.
Denne skal sendes til laboratoriet. Adressen står på formularen.

Når laboratoriet har modtaget dine prøver vil du få en email herom (det tager nogle dage med alm. postgang)  - herefter er det min erfaring at der vil gå yderligere ca en uge før resultatet foreligger.  Hårene der skal vedlægges rykkes ud af manen - bemærk at der skal være rod med. ca. 20-30 hår.
Er det et føl der skal testes rykker man hår fra halen.

PSA

Vær opmærksom på hvis det er PSA der kræver farve-test på din hest skal hårudtagning foretages af en dyrlæge, eller af en fra bestyrelsen.