Hingstekåring 2021

Hingstekåringen afvikles igen sammen med Oldenborg, på Billund Sportsrideklub

Lørdag d. 20 eller søndag d. 21.2.- 2021 TILMELDINGSFRIST 21.1.2021

TILMELD HER

Pga. Corona er det ikke muligt at tilmelde vallaker og plage ved hingstekåringen, de må vente til hoppekåringen. Det er ligeledes ikke muligt at efteranmelde hingste.

De udstillere der har tilmeldt hingst vil få personlig kontakt fra kåringskommisionen vedr. afviklingen. Der kan formodentlig ikke være tilskuere ved denne kåring.

Hingsten bliver scannet for at chippen stemmer overens med den der er angivet i passet. Opnår hingsten bedækningstilladelse træder denne først i kraft når der er kontrolleret for afstamning og DNA.

Måling og signalementskontrol, hingstene vises på fast bund. Her traves der frem og stilles op for dommerne. Hingsten vises i skridt og trav, og får her bedømt fundamentet. Her får dommerne også et indtryk af takten i skridt og trav.

Hingstene vises herefter i løsspring. Afstandene kan ses længere nede af siden. Hingsten får her en karakter for teknik og kapacitet.

4 års og ældre hingste vises under rytter. De vises i alle 3 gangarter på dommerens anvisning. Dette indgår i bedømmelsen af hingstens gangarter, samt vilje til at samarbejde og lade sig ride.

Som næste punkt vises holdet af hingste på hø skridt volte. Derefter mønstres de enkeltvis i skridt og trav på trekant. De trækkes derefter væk fra dommerne og må slippes for at vise galop.

I år bliver vi nød til at forholde os til Corona, og det er derfor ikke sikkert at vi kan tillade publikum til kåringen. Udstillerne vil blive direkte orienteret.

Følg med her eller på Facebook.

corona