Om PSA

Palomino Sportsheste Avlsforbundet er genopstået i januar 2002 og er, som det oprindelige forbund stiftet i 1988, et forbund der ønsker at fremme avlen af den palominofarvede hest / pony uden at gå på kompromis med brugs og ride egenskaberne. I erkendelse af at palomino er en farve og ikke en race – byder vi alle velkommen, som har lyst til at avle denne smukke hest eller pony. I 2010 er PSA og DPA fusioneret, således at der kun er ét palomino forbund i Danmark.

PSA er ministrielt godkendt EU-forbund som er Danmarks repræsentant for palomino avl, og er medlem af Landscentret, Heste.

PSA er godkendt af British Palomino Society som datterforbund. The British Palomino Society har eksisteret siden 1946 og er dermed det længst eksisterende forbund i Europa indenfor palomino avl. Det er anerkendt som moder forbund over alle palomino forbund i Europa. Desuden er det også det eneste palomino forbund, som er anerkendt i EU, hvilket betyder, at de hingste, vi får kåret, automatisk er berettiget til at blive anerkendte som EU palominohingste.

PSA´s medlemmer har gennem årene importeret 18 palomino/cremellofarvede avlsdyr fra de førende stutterier i England og USA tilføre nyt blod udefra, da vi er klar over at de fleste palominoer herhjemme nedstammer fra blot 2 hingste.

PSA har international samarbejde med førende palomino stutterier. Desuden eksporterer vi også heste fra vores forbund, til udlandet.

Hingste kåret i vores forbund efter 2008 opfylder derfor de afstamningskrav som er fastsat af EU.

I 2020 har vi 664 registreret heste i forbundet.